Rom/suite nr 18, iRoHa Garden Hotel & Resort, tirsdag 18 februar


Byvandring og dans ……..

Phnom Penh ligger der elvene Mekong, Tonlé Sap og Bassac møtes. Og «riverside», langs Tonlé Sáp er liksom byens utstillingsvindu. På mange måter. Her er det åpent langs elven, og vi kan se langt avgårde, båten trafikkerer elvene, opp og ned, store og små. Og her er altså «riverside, eller Presh Sisowath Quey som gaten langs elven heter. Langs promenade, eller maks 2 minutt å gå fra promenaden, finner vi mange av de mest kjente landemerkene i Phnom Penh. «Silver Pagoda», Royal Palace, nasjonalmuseet, og Wat Phnom for å nevne noen.

Langs elvebredden.

Stort sett oppholdt vi oss i dette området i dag, bortsett fra i morges da vi besøkte «Russian Market» ( har ingenting å gjøre med Russland, forøvrig), og sent i kveld da vi overvar en helt utrolig flott danseforestilling på Nasjonalmuseet. Dessverre var den berømte restauranten/baren/hotellet «FCC» stengt for oppussing, og åpnes nok ikke før neste år. Så vi får ha tilgode å besøke denne legendariske bygningen der utenlandske krigskorrespondenter slukket tørsten under Vietnam-krigen.

FCC PHNOM PENH

Det har vært en lang dag, og enda lenger blir den vel i morgen da vi skal på skikkelig tur. Ikke alt blir nok like hyggelig når vi bl.a. skal besøke Dødsmarkene(Killing Fields) og Folkemord-museet ( Genocide Museum). Men, å besøke Kambodsja uten å besøke disse minnesmerkene fra en tid da en av de verste despotene i historien var på god vei til å ødelegge en hel nasjon, det er uaktuelt for vår del.

Som sagt, lang dag, forfatteren er trøtt, og synes i grunn han har skrevet nok for i dag 🤪 Bare en ting; Danseforestillingen vi var vitne til i kveld var en opplevelse vi vil leve lenge på. En fantastisk historie ble fortalt fra scenen i løpet av 70 minutter. Gå ikke glipp av dette om du skulle havne i Phnom Penh ,….. og hvorfor ikke ? Fantastisk by !!!

Da avslutter vi for i dag med diverse bilder fra dagens gjøremål. Er wifi’n i godlune får jeg kanskje også lastet opp en videosnutt helt til slutt. Fra avslutningen av danseshowet.

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: