iRoHa Garden Hotel & Resort, mandag 17 februar 2020


«On the road again» …..

Reiseruten idag…. knapt 5 timer er kun kjøretid…….men, heldigvis tok vi oss flere pauser på turen, lunsj, kaffe og diverse nødvendige ærend. Så det tok oss vel 6 timer totalt å flytte oss fra nord til sør.

Først; å kjøre på landeveien i Kambodsja betyr store overraskelser, og ikke minst mosjon for lattermusklene…. det er helt utrolig hva man kan være vitne til. Ting som for oss virker helt sinnsykt er helt normalt her. F.eks. at en familie eier en 123 kubikk Honda lett motorsykkel, men har 4 barn. Skal hele familien forflyttes så er det bare en mulighet, nemlig 6 stk på sykkelen. 6 har vi kun sett en gang, 4 og 5 ser man hele tiden. Og alt annet fraktes på denne sykkelen. Da mener jeg ALT ! 125 kubikk sykler,og under, har ikke krav til sertifikat i Kambodsja, og enda «bedre»; ingen aldersgrense ! En 10-åring som så vidt når ned til pedalene er ikke noe særsyn. Bare i løpet av en liten røykepause langs veien tok Marit bildene under her :

Mor og datter, mor og datter og bestemor…. resten av ungene var nok på skolen, og midt i ris-innhøstingen var nok far på rismarkene.
Når en liten motorsykkel tar 6 personer tar jo en liten lastebil lett 30 personer, munker på vei til Phnom Penh i 100km/t.

Omtrent midtveis på turen tok vi inn på gamleveien mellom Siem Reap for å se landets eldste bro som fremdeles er i bruk. Ingen kan med sikkerhet si nøyaktig hvor gammel broen er, men på grunnlag av statuene og skriften på broen mener man den er bygget i «Angkor-perioden»,nærmere bestemt mellom 1180 og 1220. Et imponerende byggverk, i dag kun brukt av motorsykler og gående.

Innom et lite marked var vi også…….. her selges det frukt, og frityrstekte …………. insekter !!🤭 I alle varianter, typer og fasonger. Skorpioner, edderkopper og noe som lignet på kjempesvære kakerlakker. Jeg spurte ikke hva det var 😁, og vi kjøpte ingen 😬

….., og noen småfugler 😬

Vel, etter hvert ankom vi storbyen med sine vel 1 mill innbyggere. Trafikkork overalt, som normalt, men vi ankom vårt lille krypinn i 15.00-tiden, og her har vi faktisk vært siden. Hatt oss en god middag, og hilst på betjeningen, de er som vanlig i Kambodsja helt overstrømmende hyggelige. Og veldig lett å komme i kontakt med, det gjelder de fleste kambodsjanere. Utrolig hyggelige 😁

Vår stue, og nederst bassenget.

30 m2 balkong, helt for oss selv 🤪

For ikke å glemme at vi har vår egen huskatt ! Som de fleste kattene i Kambodsja; uten hale. Løper rundt i hagen og fanger frosk, som han (selvfølgelig) kommer inn med, og lager et svare spetakkel 😂😂😂

Etter middag ville vi bare slappe av på «rommet», og mens vi spiste hadde betjeningen vært innom og lagt igjen «presanger»….. en flaske vin, roseblader, litt «godis», og nye slåbroker på senga 👌👌👌 Det er vel et tegn på at det er på tide å komme seg til køys …..

Vi har noen spennende dager foran oss i byen som er blitt kalt «Østens perle», og vi begynner i morra tidlig 👍

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: