Udaya Residence, Siem Reap, lørdag 15 februar kl. 22.56


Gastronomiske opplevelser ….. «Fine dining»

Selv om vi faktisk skal stå opp midt på natten for å få med oss soloppgangen ved Ankor Wat får vi koste på oss noen ord og bilder fra kveldens store opplevelse; 8-retters middag på «Embassy», https://www.embassy-restaurant.com/

Et ganske unikt «prosjekt», egentlig. To tvillingsøstre «The Himsan Twins» har gått sin læretid hos flere berømte Michelin- chef’er i Frankrike. Men, i stedet for å fortsette sin karriere der valgte de å åpne restaurant i hjembyen Siem Reap. Nå regnes de for å være blant det ypperste av kokker i Asia. Arbeid for kvinner er en utfordring i Kambodsja, de aller fleste, om de i det hele tatt har jobb, arbeider ofte under lite tilfredsstillende forhold, med lønn deretter. Mange forskjellige organisasjoner arbeider for at kvinner skal komme seg ut i «skikkelig» arbeid, og tvillingsøstrene ansetter kun damer…. i hele restauranten ! Sjelden har jeg vel vært «omkranset» av så mange skjønnheter 😜

Vi tilbragte 3 timer der i kveld, og jobbet oss gjennom 8 retter 🤪

Litt stas var det da den ene av søstrene kom til bordet vårt etter at vi hadde avsluttet måltidet. Med en personlig gave som takk for at vi besøkte restauranten. Unge Saure måtte jo bare takke tilbake, og fikk også gitt uttrykk for at menyen var svært bra «balansert» …… Det var da mitt kjære reisefølge fikk problemer med pusten, og fikk akutt latterkrampe 🤨 Men, det er vel slik med folk som ikke er vant til «fine dining». Jeg har nemlig sett på så mange «kokkeprogram» på TV at jeg vet at «balance is everything». Trøster meg med at Fru Chef nikket anerkjennende til min «observasjon»😋

En kulinarisk opplevelse av den helt store sorten var det uansett.

Restaurantens «story» til venstre, og menyen vi spiste til høyre. Personlig signert av tvillingsøstrene 👌

Nå……; Lallings, opp om 4 timer…… Ankor Wat venter 😴😴😴

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: