Dusit Princess Moonrise, Phu Quoc, torsdag 13 februar 2020


Rundtur på øya …..

Undertegnede måtte bare bite i det sure eplet i dag, og nøye seg med å se på mens andre badet og koste seg i sjøen. Tror ikke forkjølelsen har godt av bading i dag…., men dusjing blir det straks !🤪

Så i stedet for strandliv ble det rundtur på øya sammen med verdens kjekkeste sjåfør/guide. Forøvrig i et meget respektabelt kjøretøy 😀

Første stedet vi besøkte var fiskelandsbyen Xa Ham Ninh på «andre» siden av øya. Der handler det aller meste selvfølgelig om fisk, og andre skapninger som lever i havet.

Til venstre over ; «Tørket sjøagurker « 🤔🤔🤔 De er 10 ganger så store i virkeligheten, men her er altså det tørkede varianten. Til høyre nederst er det tørkede padder, og nei !!!!! Vi smakte ikke 🤭


Vi har vel ikke besøkt et eneste sted i Vietnam uten å besøke et tempel eller pagode. Heller ikke på Phu Quoc, Sør- Vietnams største og viktigste zen- tempel, . Thien Vien Truc Lam. Om ikke annet så har de i hvertfall en utrolig flott utsikt fra dette tempelet :

Forøvrig spiste vi lunsj ved tempelet, tilberedt av munkene, til den nette pris av ingenting 😀 Buddistmunkene er jo vegetarianere, så de serverte oss nydelig vegetarisk «pho».

De to store eksportvarene fra Phu Quoc er fiskesaus og pepper….., og vi besøkte både en pepperfarm, fikk kjøpt førsteklasses pepper ( som ikke må sammenlignes med den vi kjøper hjemme), vi lærte faktisk en del nytt om pepper, pepperfrukten og pepperdyrking. Deretter bar det avgårde på et kort besøk på en av de 100(!) fiskesaus-fabrikkene på øya. Fiskesaus er basis for nesten all mat i Vietnam, og egentlig i Østen forøvrig. Viktigere enn salt og pepper for oss. Og, den beste fiskesausen kommer fra Phu Quoc, det er oppleste og vedtatt. Hvis noen husker « Vedde-lukta», så har dere en pitte liten anelse om hvordan det luktet på fiskesausfabrikken 😂

Et sted vi egentlig ikke hadde planer om å besøke, men som vi likevel var innom i dag var «Coconut Prison». Et fengsel opprinnelig opprettet av franskmennene på midten av 1940-tallet, men fra 1953-1973 var det fengsel for kommunister og Vietcong. Den amerikanskstøttede Sør-Vietnamesiske regjeringen brukte fengselet som interneringsleir for alle kommunister, eller alle de mistenkte var kommunister.

Her fikk de full anledning til å bruke sin fantasi, og torturere fangene på de mest grusomme og bestialske. Det var ikke måte på hva fangene måtte gjennomgå, og dette vises svært troverdig i de forskjellige utstillingene i fengselet. Fram med Google, og søk på «Coconut Prison» !🤔

Prøver å unngå å skrive altfor langt og altfor mye 😳 Blir jo ingenting å fortelle når vi kommer hjem da 😃

I morgen forlater vi Phu Quoc og Vietnam og er klar for nye eventyr i Kambodsja. Siem Reap først, og deretter hovedstaden Phnom Pehn. Mandag skal vi kjøre 6-7 timer mellom disse to byene ( som passasjerer, ja 😬)

Så da sier de to under her ; «Hẹn gặp lại, việt nam». …. neste gang vi gir livstegn fra oss er fra Siem Reap, Kambodsja !

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: