6/25 Cách Mang Tháng Tám, p.Bén Thành, Quân 1, Ho Chi Minh City – 5 februar kl 10.24


Mat og blomster …….

Gårsdagen var altså dagen/ kvelden for «street food», gatemat. De som ikke er helt innforstått med hva dette egentlig er så er det altså slik at de fleste større byer i Asia har sitt distrikt som er kjent for gatemat. Og gatemat er akkurat det det er, nemlig mat som tilberedes og spises på gaten. Ofte serveres maten fra mobile små kjøkken, kan også være at alt er montert på en liten scooter eller moped. man har ofte pitte små plaststoler å sitte på, og «bordet» er ofte litt større stoler…. da forstår dere tegningen 👌

Maten som serveres er genuint vietnamesisk ( i Vietnam, ja) og så fersk som den kan bli. I motsetning til hva noen tror, blir man ikke syk av gatemat ! Ferskere og friskere mat får man ikke, selv om omgivelsene kan virke fremmede og primitive. «Mattilsyn» finnes vel kanskje ikke, men det er det heller ikke behov for 😋

Ho Chi Minh – byen regnes som verdens «street- food hovedstad», og området som er mest kjent for sin gatemat heter «District 3». ( Byen er oppdelt i totalt 24 «District»). For å få med seg det beste av maten og stemningen bør man hyre inn en guide som er spesialist på vietnamesisk mat, og som kjenner til de beste stedene. Vi valgte et firma som heter « Street Food Man» som regnes som det beste, og vi ble ikke skuffet. Vår guide, som av en eller annen grunn kalte seg «Finn» var et oppkomme av informasjon og kunnskap om det vi spiste, og om Vietnam generelt, Saigon spesielt. Man går fra plass til plass og får servert forskjellige spesialiteter på hver plass. Ute på gata, selvfølgelig !

Under Vietnamkrigen (1957 – 1975) bygde amerikanerne store boligblokker til sine soldater i distrikt 3. Disse benyttes i dag som leiligheter, og gjennomsnittlig bor det 6 personer i hver leilighet. Totalt 8 blokker med 50 leiligheter i hver. Så på et forholdsvis lite området bor det knapt 2 500 mennesker i alle årsklasser. Nok ikke den standarden vi ville valgt, men folk var høflige, vennlige og virket å være glade for «besøk». Vi gikk opp, inn, ut og rundt en av blokkenE og fikk et godt inntrykk av hvordan folk hadde det hjemme 🙂

Til slutt, etter 4 timers vandring, spising og omvisning var vi klar for blomstermarkedet som egentlig er en liten bydel med små, trange gater i «District 10», vegg i vegg med «District 3»…..

Her selges det , ja blomster …, og ingenting annet. Vietnams nasjonalblomst er selvfølgelig lotusblomsten som man ser overalt.

Vi fikk prøve oss på bretting av lotusblomst, Yes bretting ja !

Ikke spesielt overraskende for undertegnede, men unge Saure viste seg å ha et medfødt talent for blomsterbretting !

Ansiktsmaske var obligatorisk på turen, selv om vi ymtet frampå om at norsk helsevesen sier at de ikke hjelper mot virus. De stolte mer på sitt eget helsevesen, tydeligvis. Har De hørt på maken ? 🤨🤨🤨

Kategorier:Travels

2 kommentarer

  1. Prøver på nytt,er ikke sikker på om dere får mine kommentarer. Ser at dere har det svært så bra, så kos dere videre. Jeg følger med

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: