HCMC 4 februar 2020 kl 18.00


Dagene går fort i storbyen ……, men selv om varmen, det enorme folkehavet, og ikke minst trafikken, kan gjøre at man blir en smule «tomelumsk» i øverste etasje inne mellom, så er det ingen tvil om at opplevelsene overgår det meste. Opplever noe nytt hver gang vi snur oss.

Den gamle kona over her satt seg ned rett ved siden av oss for å slappe av og se om hun kunne tigge til seg noen tusen dong. Hun kjøpte også noen lodd i «Pengelotteriet» og solgte de videre med god fortjeneste 5 min etterpå. Gamle vietnamesiske damer er små…, veldig små. Hun her var krokrygget og samtidig veldig lita. Så veska hun «bar» på subbet i fortauet hele tiden. Vietnameserne lever livet sitt ute på gata ….. folk spiser maten sin på gata, de sover på gata, i alle fall tar de fleste « middagsluren» sin på gata. De rigger seg gjerne til opp på mopeden sin…, og der sover de godt 😀 Som ellers i verden; i en storby som HCMC, med godt over 10 mill. innbyggere, ser man mange forskjellige skjebner, ikke alle like hyggelige, men en ting kan man i alle fall si om de aller fleste vietnamesere; Det gode humøret mister de aldri… kan ikke unngå å tenke på den fortiden dette landet har opplevd med okkupasjoner og maktmisbruk fra kinesere, franskmenn og amerikanere. Likevel, her er alle velkommen, og det viser de med all tydelighet. Smilet sitter lett i ansiktet på en vietnameser, og de smiler med hele ansiktet, det er ikke bare en «tvungen» bevegelse med leppene 😬

Gårsdagen og dagen i dag, så langt, har vi gått og gått ……og gått. Vi har vært på Vietnams største marked, Ben Thanh, vi har vært i 49 etasje på verdens 5 høyeste bygning, Bitexco Financial Tower, vi har besøkt Saigons Central Post Office som ligger omtrent vegg i vegg med byens katedral, Notre Dame. Både postkontoret og katedralen er bygget av franskmennene på slutten av 1800-tallet, og er «arkitektoniske vidunder». Og, vi har spist god vietnamesisk mat. Verdens beste etter min mening ! Både Com Tam, Bun bo hue og Bun rieu har gått ned på høykant. Og når vi om en halvtime blir hentet for å bli med på en 4- timers «tour» der vi skal spise «Street-food» blir nok utvalget av retter utvidet ytterligere. En av de store opplevelsene da vi var i Hanoi for 2 år siden var nettopp en slik kveld med «Street -food». Vi gleder oss 😋😋😋

Da var vi tilbake fra «Århundrets mat-/ og opplevelsestur» i District 3. Med en fantastisk kunnskapsrik guide, og mat man bare kan drømme om, laget mens vi så på, og spist ute på gata omgitt av tusenvis av «streetfood- restauranter», og folk i alle sjatteringer, ble det en opplevelse for livet. Det får vi komme nærmere tilbake til neste gang. Nå avslutter vi dagens blogg med noen bilder fra dagen i dag. God natt, alle sammen 😴😴😴

Saigon Central Post Office
Notre Dame Cathedral
Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: