Ho Chi Minh City 3 februar 2020 kl 07.45


Da har vi sovet den første natta i HCMC, og som dere ser at klokkeslettet dette er skrevet så har jet-leg’et slått inn for fullt, iallfall for meg.🤪

Sovet som en stein, men også lys våken kl 06.00

Vi kom hit i går midt på dagen etter en reise fra Oslo som gikk akkurat som planlagt, 3 timer på flyplassen i Singapore var akkurat passe. Forøvrig en flott flyplass, men flyplasser er nå flyplasser, uansett.

Situasjonen rundt viruset gjør jo at vi ikke ser ansiktene til alle vi treffer, flere enn normalt bruker ansiktsmaske, men vi satser foreløpig på håndvask og god hygiene 😀

Vi ble hentet på flyplassen som avtalt, og kjørt til leiligheten vi har leid. Ligger midt i byen, i «District 1», men i et lite smug uten trafikk, og stille og rolig. Ikke lett å finne slike plasser i denne byen. Trafikken og folkemengden er jo overveldende, men det visste vi jo fra før. Vi synes kanskje at Hanoi var enda verre…………vi opplever faktisk at biler og mopeder respekterer rødt lys, det gjorde de absolutt ikke i Hanoi.

Gårsdagen gikk med til å bli kjent i nabolaget, drikke kaffe på gata, og ikke minst en utsøkt vietnamesisk middag på «Cyclo», en liten familierestaurant rett over gata der vi bor. «Mor» laget en fantastisk hjemmelaget vietnamesisk 10-retter for oss begge, og og god og mette forlot vi henne og hennes lille datter …… 100kr fattigere🤭 Det blir nok vårt stamsted i HCMC.

Snart er det på tide og vekke mitt reisefølge og starte dagen for alvor. Ingen store planer i dag, men et tidlig besøk på Vietnams største ute – marked blir vel første stopp. En tur opp i HCMC’s høyeste bygg har vi tenkt oss. Kanskje en tur til Reunification Palace og Postkontoret også. Begge deler er svært berømte bygg i HCMC. Vi tar det som det kommer …..

Avslutter med noen snapshots fra gårsdagen 👌

Kategorier:Travels

1 kommentar

  1. Hei Marit. Ser ut til at alt går på skinner denne gangen også, som vanlig. Fine bilder du tar, så jeg gleder meg til å følge dere videre. Vi kom fra Canaria sent i går, å allting er bare fint. Mor planla mat og drikke på terrassen under flyturen. Men det var før vi landa på Vigra. Idag har vi fint vær, minus 2 grader i Fjellgata. Stian er på hytta, men reiser til Hyllestad idag.
    Hils Svein

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: