En førjulshelg i Berlin


BERLIN 12-15.12.2019

Ved Breitscheidplatz

En liten tur til Berlin fikk vi tid til i desember 2019. Og, det ble også virkelig en «juletur»… Berlin var pyntet til Jul, og hvilken pynting! Dette med julepynt, julemarked, julestemning, jul-meg-her, og jul-meg-der, det er virkelig noe tyskerne kan. Hvor lang tid i forvegen de begynte å pynte til Jul aner jeg ikke, men de ble iallefall ferdig …..

Første dagen i Berlin gjorde vi det vi bruker å gjøre i store byer ; Vi går ! ..og går !! 16,5 km ble det til slutt, og da hadde vi faktisk vært innom utrolig mye. Julemarkeder er det praktisk talt overalt, så det behøvde vi ikke gå langt for å finne. 3 minutters spasertur fra hotellet vårt, Steigenberger hotell, var det nærmeste. Og ikke hvilket som helst marked heller. Julemarkedet på Breitscheidplatz ved siden av Gedãchtniskirche var som de fleste julemarkedene fylt opp med mat og drikke, i tillegg til «alt» annet. Ikke minst er «Glühwein» svært populært. Altså gløgg, med litt forskjellig oppi…….
Det som gjør dette markedet litt utenom det vanlige er spesielt to ting. Kirken like ved, Gedãchtniskirche (eller Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche, som er et offisielle navnet) ble bombet under 2 Verdenskrig, og står i dag nærmest slik det sto etter krigen. Bare det aller nødvendigste er restaurert, og klokketårnet f.eks. står akkurat slik det sto da krigen var slutt. Det var også på dette julemarkedet en terrorhandling skjedde 19 desember 2016. En kapret trailer kjørte rett inn i julemarkedet fullt av folk, og 11 stykker omkom. Var litt merkelig å gå her og tenke på det som skjedde for nesten nøyaktig 3 år siden………………………………

  • Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche

Dag nr 2, lørdag, var været ikke særlig innbydende for mer spasering, så vi bestemte oss for 2 ting; Et besøk i Berlin Zoo (Europas største dyrepark), og en 2.timers «hop on/hop off» busstur. Det angret vi overhode ikke på. Disse «hop on/hop off»-bussene i større byer er en genial måte å komme seg rundt og se ting og tang vi ellers ikke ville fått sett.

Været, og årstiden, selvfølgelig, gjorde at besøket i zoo ble litt «redusert» i forhold til hva det ville ha vært en strålende varm sommerdag…, men mange av dyrene var likevel ute, og de fleste av de som ikke var ute, var inne 🙂 Så, ett par timer på zoo gikk fort unna, inkludert kafe-besøk…

To dager i en storby går fort unna. Vi må nok tilbake senere og få med oss mer, kanskje på en annen årstid. Berlin er absolutt en by man bør få med seg, og alt får man ikke sette og opplevd på 2 dager …, så det ligger an til en vår/sommer/høst-tur ved en senere anledning.

Det var Berlin, neste lille utflukt er 3 uker i Vietnam og Kambodsja, og avreise dit er bare 32 dager til … 31 januar forlater vi Ålesund for store opplevelser i Sør-Øst Asia. For 3 år siden besøkte vi nordlige delen av Vietnam, denne gangen er det den sørlige delen som er så heldig å få besøk av oss. Ho Chi Minh-byen og strand/- og ferieøya Phu Quoc står på programmet i Vietnam. Deretter bærer det videre til Kambodsja, og Siem Reap og Ankor Wat, før de siste dagene blir tilbragt i hovedstaden Phnom Penh. Så, følg gjerne med på denne bloggen i februar så dukker det sikkert opp ett og annet ………………………. 🙂

Phnom Penh

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: