Muscat, Oman 11.3.2019


Da er (nest) siste dagen snart omme …. vi bli her hele morgendagen også da LX243 til Zürich skal lette 10 min over midnatt i morgen(onsdag), men dagen i morra går nok med til pakking, utsjekking, og kanskje et besøk i Royal Opera House, som er et av ikonene i Muscat. Det er uansett siste natta på Centara Muscat Hotel som har vært et fantastisk vertskap for oss disse ti dagene.

Idag var vi enda tidligere oppe enn normalt, og var klar til å reise til marinaen ved «The Wave» kl 07.30

08.45 var vi ombord på speedbåten med 500 HK som rolig tok oss ut av marinaen med kurs for Dimaniyat – øyene, 45 min fra Muscat. Senere ble det verre😅 I en fart som tok pusten fra oss, full guffe, fikk både nyrer og rygg kjørt seg de 45 min turen tok.

Kritthvite strender, blå himmel og smaragdgrønt hav…….. det er Dimaniyat ! Egentlig et naturreservat som har strenge regler for hvor mange som får tillatelse til å gå i land samtidig. Øyene er «vulkanøyer» og det er lava/lavastein som er «byggeklossene» her. I sjøen er det et fantastisk liv med fisker i all verdens farger og skilpadder. Spesielt rundt korallrevene er det et yrende liv. Dette fikk jeg oppleve da jeg utstyrte meg med snorkelutstyr og fikk se sjølivet på nært hold. Var opptatt med å se på en fargeklatt av en fisk da plutselig 5 skilpadder viste meg mer enn normal oppmerksomhet….. De lurte vel på hva i all verden den kritthvite skapningen som lå og vakte i vannskorpen var for noe…. de var så nært at jeg tok på de, uten at de ble fornærmet av den grunn…. en opplevelse for livet !

Etter opplevelsene midt i Oman-bukta bar det tilbake til marinaen der vår «faste» sjåfør og venn allerede var på plass som avtalt.

Vi har fått smaken på «omani food», og veien var ikke lang til en ypperlig osmansk restaurant som serverte de nydeligste osmanske rettene. I Oman er det vanlig å dele på flere store fat med forskjellig type mat. Man sitter på et teppe på gulvet, og alle spiser av de samme fatene……. med fingrene ! Slik gjør de det hjemme, og slik gjør de det på restaurantene.

Men, de har også et alternativ for oss «andre», vi kan velge å spise rundt et bord med stoler i et «chambre separé»…. og, vi valgte altså det. Uansett, et måltid på en omansk restaurant er en helt spesiell opplevelse. Og maten er nydelig ! (Og ris er det nok av, som dere ser …..😅)

Etter lunsj bar det avgårde igjen…… «her hopper ingen halte høns»😉

Til den eldgamle byen Nakhal, som er kjent for to ting; Nakhal Fort, og de varme kildene ved Athawarah. Her kommer vannet rett ut av fjellet, renner gjennom byen, og har en temperatur på 35-37 grader. Et svært populært sted å ta med seg familien på tur. Man sitter langs elvekanten på et teppe, griller og koser seg, mens barna nyter badelivets gleder… en fantastisk plass… og så stille og fredfullt, frisk luft og et litt «kjølig» drag i luften.

Vi avslutter dagen i dag med noen «komposisjoner» satt sammen av mitt eminente reisefølge, og sier at vi møtes hjemme i vinterlandet på onsdag….. «In sha Allah», selvfølgelig 😇

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: