Muscat, Oman 5.3.2019


Så går en ny dag mot slutten her i Muscat. En lang og til tider slitsom dag, men en ny dag full av inntrykk og opplevelser. Først må jeg nesten få publisere bildet under her, som ble tatt søndag, og som jeg fikk tilsendt fra den hyggelige mannen til høyre her i dag.

Han satt og spiste en «Lollipop» sammen med to venner da vi tilfeldigvis kom i snakk med han. Resultatet ble at de to vennene høflig reiste seg, om tilbydde stolene til oss. Og, vi pratet langt og lenge med Nabil, om iskrem, Oman, og Norge og mye annet. Det er bare slik det er her, faktisk 😉

Men, det var altså dagen i dag dette skulle handle om. Turen var bestilt før vi reiste hjemmefra, og en opplagt og hyggelig sjåfør/guide tok oss på en fantastisk (men lang) reise.

Første stopp, ca 160km fra Muscat, var Nizwa, landets gamle hovedstad med massevis av interessante steder å besøke. Mesteparten av tiden her gikk med på å undersøke Nizwa Fort, byens mest berømte severdighet. Innenfor portene i fortet er også Nizwa Souk (marked) som starter kl 05.30 hver dag med geiteauksjon. Så tidlig var vi ikke opp så vi fikk med oss det, men det hadde vært moro å fått overvære.

Fortet har en svært interessant historie, ble restaurert på 90-tallet, og framstår i dag så autentisk det er mulig å få det.

Bilder fra besøket legger jeg inn under her :

Etter Nizwa bar det avsted oppover……oppover…., og oppover. Nesten helt til topps på Midt-Østens høyeste fjell, Jabal Shams i Hajarfjellene. Vi var nesten til topps, selve toppen på vel 3000m er opptatt med installasjoner til Flyvåpnet, men vi var på over 2500m, og det holdt i lange baner. Er utsikt hinsides noe vi har sett tidligere, og en «canyon» som tok pusten fra oss. Her oppe på 2500m inntok vi en fortreffelig lunsjboks som var laget til oss på forhånd.

På turen hjem besøkte vi en landsby som nesten ikke var forandret på flere tusen år. Navnet vil jeg ikke engang forsøke meg på, men beboerne her gjør akkurat det samme som forfedrene har gjort i tusenvis av år, dyrke dadler og foredle de. I et område der regn er en sjeldenhet, kanskje det kommer nedbør en dag eller to i året, er selvfølgelig vanning en utfordring. Men, for tusen år siden fant disse folkene ut hvordan dette kunne løses, og vi ble bare utrolig imponert over dette vannsystemet de hadde laget. En utrolig fascinerende landsby, og vi fikk med oss noen gode eksempler på dadel-produkter på hjemveien. Dadel-honning f.eks.

Da sier vi takk for i dag ….. vi sees vel muligens i morgen, selv om vi har lagt inn en «hviledag»…. ingen lange og omfattende turer, men at vi vil oppleve noe morsomt, lærerikt og interessant i morgen også, det er vi overbevist om …. nå 😴😴😴

Kategorier:Travels

1 kommentar

  1. Kor gøy!👏🏼 Svein, du må no starte reiseprogram eller nåkke sånt!😁 å Marit- du kan no stappe nåkke av dinna keramikken i koffert’n vel? 👀 kos dåkke videre😍

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: