Muscat, Oman 4.3.2019


Så har vi altså både landet i Muscat, og tilbrakt ett par dager her….., og vi kan vel allerede slå fast at dette liker vi 😁

Flyturen gikk forøvrig akkurat etter planen, og vi landet 10 min etter ruta, og det er akseptabelt. Pass-/ og visakontrollen gikk som smurt, vår sjåfør sto der han skulle stå, og hotellet vårt er bare et «funn».

Swimmingpool og nydelig restaurant på taket, pluss to andre restauranter. Tyrkisk og thai. Og, ikke minst et fantastisk vennlig personale som for det meste er indere og thai. Centara hotellkjede er thailandsk, derfor mange thailendere.

Det er forøvrig, som i resten av landene rundt, veldig mange andre nasjonaliteter som bor og jobber i Oman, 600 000 stk for å være pinlig nøyaktig. I et land med under 4 mill innbyggere 😳

Søndagen tilbrakte vi for det meste i Mathra/ Mutthra som er en av flere «sentrum» i Muscat. Spesielt kjent for sin fantastiske «souk», et marked som strekker seg gjennom et utall av smågater og smug. Lukt av krydder og røkelse over hele området. Har nesten lyst å si at det lukter krydder over hele Muscat 👌

Dagens (4.3) høydepunkt var, uten tvil, turen vi hadde sammen med vår allerede gode venn, Yousuf, sjåfør og guide, fotograf, historiker og utrolig kunnskapsrik. Og, kun 26 år …. Den «midterste» av 11 søsken, 5 søstre og 5 brødre 🤭 Hyggeligere fyr finnes ikke 😉

Blant de mange stedene vi har besøkt idag var også ett av verdens flotteste hoteller «Al Bustan»….. litt utenfor sentrum av Muscat Old Town. Ubeskrivelig luksus, vi mistet nesten pusten når vi kom inn i «lobbyen».

Det har vært en lang, men utrolig opplevelsesrik (og lærerik) dag som nå går mot slutten. Marit har allerede funnet bingen, og er klar for nye opplevelser i morra. Opp kl 07.00, frokost og så klar for en tur til fjells 😳 Først til Nizwa, Omans gamle hovedstad ( ca. 1 1/2 timers kjøring), og deretter til Jebel Shams, Omans høyeste fjell på over 3000 m.o.h. Det blir nok en opplevelsesrik tur i morra også, garantert.

Legger inn noen bilder under her tatt i løpet av våre to første dager. Klokka er nå 23.55 her i Oman, så med det sier vi «Takk for nå», og «God natt»😴😴😴

Kategorier:Travels

1 kommentar

  1. Hei på dere globetrottere. Så utrolig å se hvordan dagen har vært, spennende. Morgendagen venter, blir gøy å se hva den bringer dere ! Sove godt begge to !

    Likt av 1 person

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: