Lloret de Mar, September 2018


Vi får vel publisere litt fra vår seneste utflukt også. Den årlige september-turen til Lloret ble som vanlig en minnerik tur. Denne gangen fikk vi etterhvert også besøk av Tor og Marit (Stette), og sammen med Ole Håvard og Harris, Ann-Cristin og Arnfinn fra Tromsø, og selvfølgelig våre «faste» turvenner Geir og Wenche fra Haugesund hadde vi 2 flotte uker i vårt ungdoms paradis 🙂

«Gode venner møtes i Lloret» …… Men, at Vidar, Ole H, Harris og jeg var der samtidig er ikke helt vanlig lenger. På 80/90-tallet var det nok mer vanlig, men vi hadde det like moro nå som vi hadde det før 30-40 år siden 🙂 Og, «de gamle traverne» storkoste seg sammen med de «nyankomne», selv om samtlige på bildene her faktisk har vært i Lloret tidligere. Flere av de må vi nok kunne kalle «veteraner»…….
Og, som dere ser på ett av bildene over her så fikk vi til en liten samling utenfor legendariske «Gerry’s».

En dag tok vi oss en kjøretur ett par timer, og havnet i Sitges… en plass ingen av oss faktisk hadde vært tidligere. Visst var det massevis av «kjærester av samme kjønn» der, men det visste vi fra før 🙂 Byen selv er en flott opplevelse. Massevis av trange, fine gater, og en nydelig strand.
På vei tilbake stakk vi innom L’Espinelves, en nydelig gammel middelalderby mellom Vic og Santa Coloma de Farners. Her har Marit og jeg vært tidligere, men det gjorde ikke besøket mindre interessant. Som vanlig i disse gamle middelalderbyene er det ikke veldig mye tegn til «liv», men vi fant iallefall et lite vannhull der vi kunne slukke tørsten. Byen er forøvrig kjent for å være «Juletre-hovedstaden» i Katalonia 🙂

Må nesten koste på oss et eget bilde av …….. «The Ladies of Lloret» 🙂 …,og her er de alle sammen, på ett fat :

IMG_0195

«Kaffeslaberas» hos Wenche og Geir. Ryktene ville ha det til at det var Geir som hadde bakt kakene, men  tror ikke mange tok det som god fisk 🙂

Hos Mariano på «El Jamon II» tilbrakte vi de fleste sene kveldene …, og Marit over her synes det er helt i orden 🙂

En dagstur til Tossa er en selvfølge :

Sammen med Marit og Tor kjørte vi en dag til Vic, og derfra til Katalonias «helligste» sted, Montserrat og «Den sorte madonna».


I Vic var det marked, kanskje ett av de mest berømte markedene i hele området, og her tuslet vi rundt en formiddag, spiste litt og koste oss i denne gamle byen….. for mange år siden faktisk Katalonias hovedstad.

IMG_0249IMG_0232IMG_0238Bilder fra Vic

I anledning av at en av oss ble «AFP-pensjonist» under oppholdet hadde vi en bitteliten feiring med middag på La Campana/ Pedro/»kyllingbaren» ( stryk det som ikke passer :-)) Og, der fikk jo Marit truffet ett par av sine små, søte …..

 

I Lloret bodde vi selvfølgelig på «Hostal de la Mar», hos min gode venn Dani. Det skulle egentlig bare mangle … Dani har vært min «Lloret-venn» i snart 40 år, og hotellet anbefales på det varmeste. Verdens hyggeligste bartender finner vi i restauranten i 1 etasje. «Mr Bean», eller Emilio som han egentlig heter sørget for at lattermusklene fikk arbeide, jevnt og trutt 🙂
IMG_1944

Da sier vi «Takk for oss» for denne gangen, og sier som katalanerne ville ha sagt :
«Aviat us veurem»

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: