Liverpool 24 april – 1 mai 2018


26.4_9_Lpool

Laget mitt kvalifiserte seg jo til semifinalen i Champions League, og når vi allerede hadde billett til Stoke-kampen 28 april satte vi jo selvfølgelig himmel og jord i bevegelse for å få billetter til semifinalen som ble spilt på Anfield noen dager før. Det ble dyrt, oppholdet ble forlenget med flere dager, men det var verdt hver krone ! Den kampen, og den stemningen vi opplevde på Anfield tirsdag 24 april vil nok sitte i oss lenge. Publikum var nok både 12’te og 13’ende mann på banen denne kvelden.

Og, selv om 2 sene bortemål gjorde mange litt skeptisk med tanke på finaleplass vet vi nå at 5-2 hjemme mot Roma var tilstrekkelig. YNWA !!!!! Kiev og finalen er neste, men den går nok uten oss på tribunen 🙂

Multi_Anfield

peace-smiley

Som vanlig når vi er på tur i storbyer bruker vi apostlenes hester mer enn normalt. Marit har (selvfølgelig) skritteller, og den viser at vi gikk mellom 20-25 000 skritt omtrent hver eneste dag. Rene treningsleiren disse byturene 🙂

I Liverpool er det masse å oppleve og se, ikke bare nede langs «Mersey river» der vi finner de kanskje mest berømte stedene som Albert Dock, Maritime Museum og Liverpool Museum.

«Beatles-området» med Cavern Club, Eleanor Rigby-statuen, Hard Days Night Hotel etc. har vi besøkt tidligere, så vi prioriterte andre steder denne gangen. Men, en tur innom fikk vi selvfølgelig tid til. Vanskelig å unngå Beatles når man er i Liverpool 🙂

29.4_1

Vi besøkte den imponerende katedralen. Påbegynt i 1904 og ferdig i 1978. 2 verdenskriger bl.a. gjorde at byggingen tok lenger tid enn planlagt. I dag framstår katedralen som enorm, den femte største katedralen i verden. Faktisk er dette en av to katedraler i Liverpool.

…, og i kafeen i katedralen fant vi også historien bak «scouser» -uttrykket som beskriver både folket fra Liverpool, og dialekten deres. Som altså opprinnelig kommer fra den norske matretten :«Lapskaus» 🙂 Vi er representert overalt …..

En times busstur sør for Liverpool finner vi den best bevarte middelalderbyen i England ; Chester. Grunnlagt av romerne i år 79 f.Kr. og har en av de best bevarte bymurene i Storbritannia. En «turistmagnet» p.g.a. alle de vakre middelalderbygningene i sentrum, og kjent for sin katedral som ble først oppført i år 1093.
Her tilbrakte vi en dag, og hadde et minnerikt opphold i en flott og interessant by.

 

Multi_Chester

Liverpool har mange parker, og den mest kjente er Sefton Park, en halvtimes spasertur fra sentrum.

Da vi var der var det også den årlige «Liverpool Food & Drink-festival», så vi manglet ingenting, verken mat eller drikke.

Noen kjenner sikkert til at jeg var, og vi er, hyppige gjester i Lloret de Mar. Tidlig på 80-tallet jobbet Peter Field på «Gerry’s», vårt faste tilholdssted i Lloret. Vi har holdt kontakten siden, og vi treffes hver gang vi er i Liverpool. En skikkelig «scouser» med sesongkort på Anfield 🙂

Multi_Peter

Til høyre ; Minnesmerket for de som omkom under Hillsborough-tragedien i 15 april 1989, «the 96»….. Nest siste dagen under vårt opphold tok vi fart, og reiste nordover ca 2 timer med «mini-buss». Til berømte «Lake District», som vi har hørt mye om, men aldri besøkt. Og, vi var glade for at vi tok turen… fantastisk sjåfør/guide, og et fantastisk flott område. Vi ble litt overrasket over at det naturen som møtte oss. Vi er jo vant til at det er Norge som har «verdens» flotteste natur, selv om vi jo vet at det også finnes flott natur andre steder. Og Lake District er absolutt helt «der oppe».
En kjempeflott tur i nydelig vær, og det er ingen selvfølge i dette området.

Vi besøkte steder som Grasmere, Great Langdale, Little Langdale, The Lakes, Waterhead, Windermere og Bowness on Windermere. Forhåpentligvis blir det ikke siste turen hit 🙂

Da gikk turen mot sin slutt, 7 dager i Liverpool inkl. 2 fotballkamper på Anfield, gikk som en vind.

Avslutter med noen bilder fra innflygingen til Amsterdam ….. midt i tulipanblomstringen 🙂

Multi_AMS

Så, da er det å stålsette seg, og komme seg gjennom de neste 32 dagene …… da går turen til Spania, og «Tour de España», en fantastisk biltur gjennom syd-Spania. Vi gler oss !

Stay tuned 🙂

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: