22.6 kl 23.04 – Hanoi


 

Da går vår siste hele dag i Hanoi mot slutten, og siden hjemreisen starter veldig sent i morra, så vil vi tilbringe også morgendagen i Vietnam, den siste timen riktignok i vietnamesisk luftterritorium 😀

Dagen i dag har vi tilbrakt på tur …… denne gangen til et område ca 2,5 timers kjøretur sør for hovedstaden. Med privatsjåfør og egen guide, selvfølgelig. Utrolig hvor mye mer givende det er å gjøre det slik, istedenfor «the japanese way», som flokker med kveg …… (og prisen er det ingen grunn til å bekymre seg for).

Etter ca 2,5 timer på landevegen kom vi fram til området som kalles Tam Luc, et utrolig naturskjønt område med fjell i karakteristiske formasjoner, elveløp, og rismarker nesten så langt øyet kan se. Her ble Marit og jeg geleidet ombord i en liten båt med plass til oss to, pluss damen som rodde oss. Og, det gjorde hun utmerket …… med bena ! Turen varte i 1,5 time gjennom utrolig vakkert landskap, og stillheten var nesten påtagende. Vi hadde følge av noen ender en stund, ellers var det kun gresshoppe-lyder og fuglesang som brøt stillheten.

 

Turen gikk også gjennom to mørke grotter, før vi snudde samme vei tilbake. Langs elva er det spredte hus der noen få familier bor med sine høns, hunder og en og annen katt. Det driver for det meste med fangst av ferskvannssnegler, noe de mange teinene som vi så i elva vitnet om.

Så var det tid for en utsøkt lunsj på et av områdets hoteller før vi vendte nesa nordover igjen. Men ,ikke før vi hadde besøkt ett par templer bygget av fordums herskere i området. Og, vi ble godt informert om historien bak disse av vår utmerkede kvinnelige guide, Mai. Som, forøvrig viste seg å være en dame med bein i nesa…… Hun fortalte oss inngående om situasjonen for folket i Vietnam idag, og selv om tilstanden er svært langt fra ideell, så er det faktisk slik at de fleste vietnamesere er fornøyd med livet. Men, det er ingen tvil om at de fleste ser fram til en «systemendring», noe som ikke vil skje før dagens «krigsgenerasjon» er borte fra de ledende stillingene i samfunnet. Og, dagens system er gjennomsyret av korrupsjon, som er det aller største problemet i Vietnam i dag. Godt utdannede ungdommer får ikke jobb uten å betale de riktige personene. Mange gir opp, og selvmordsraten blandet unge vietnamesere er høy. Så det er mye man håper skal forandre seg i framtiden. En gang ………

På vei hjem, på motorveien inn mot Hanoi, ble det plutselig bråbrems ! En hel andeflokk fant ut at de skulle flytte seg fra dammen på ene siden av vegen til dammen på andre siden av vegen ……. Kan love at det var litt av et syn når hundrevis av ender stoppet alt av trafikk 😂😂😂 Men, orden i rekkene kan jeg love at det var !

 

Tilbake i hovedstaden tidlig på ettermiddagen, og tiden har gått med til spaserturer i den sinnsyke trafikken …… null problem lenger, vi kan det nå 😉 Middag på en liten restaurant ved hotellet ble det også tid til. Og, noe vi har gjort svært lite av hittil; Shopping !! Noen håndfaste minner må vi ha med hjem, selv om de beste opplevelsene er inne i hodene våre, og endel på bilder og videoer, selvfølgelig.

Flyet vårt til Dubai, via Yangon i Myanmar, letter 22.50 i morgen, så vi får hele dagen i morgen til å ta farvel med Hanoi, Vietnam, og det fantastiske folket som bor her. Et folkeslag som har vært gjennom grusomheter i århundrer, men der smilet, og vennligheten, er det som gjennomsyrer de. Vi har virkelig fått respekt for dette folkeslaget, det er sikkert. Eller, rettere sagt, de 54 forskjellige folkeslagene som i dag utgjør staten Vietnam. Ingen over, ingen ved siden ……. 👍

 

Kategorier:Travels

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: