21.6 kl. 22.33 – Marvellous Hotel and Spa – Hanoi


Onsdag kveld, og slutten på vårt vietnamesiske eventyr nærmer seg ubenhørlig slutten. Men, det står heldigvis fremdeles noen opplevelser for tur.

Men, aller først; Vi forlot det sentrale Vietnam i går ettermiddag, og ble hentet på flyplassen i Hanoi kl 17.20. Vi fløy fra Da Nang som dere ser et lite utsnitt av under her :

IMG_8309.JPG

Må nesten fortelle en liten, koselig, historie fra ventehallen på Da Nang flyplass i går. Generasjonen som vokser opp i Vietnam i dag er den første som lærer engelsk på skolen, så fra de er 6 år gamle (1 klasse) lærer de engelsk. Det betyr f.eks. at vi treffer 10-åringer som snakker mye bedre engelsk enn en 20-åring. Vi oppdaget tidlig at de små barna synes det er veldig spennende med «vestlendinger», og gjerne tar kontakt, på engelsk ! «Hello, Sir»…. «How are you, Sir» …..eventuelt «madame»😀

Tre små søsken kom bort til oss i går på flyplassen. Bror og 2 søstre….den minste var vel 3 år. Holdt hverandre godt i hendene, og nærmet seg forsiktig de «fremmede». Men, plutselig tok broren (ca 8 år) kommandoen, og med neven framstrakt formidlet han sitt budskap på høyt og klar engelsk » Hello, Sir, my name is Noc» !! Noen avansert samtale ble det ikke, han svarte akkurat det samme uansett hva jeg sa : «Hello Sir, my name is Noc» ……. Etter hvert ble også de to søstrene litt tøffere, og vi fikk navnene på de også 😁 Vi syntes i allefall dette var en litt artig opplevelse.

En liten runde i nabolaget her ble det tid til å går, før vi avsluttet med middag på hotell-restauranten som holder høy klasse.

Vi var altså ute av senga kl 04.30 i morres, og møtte vår fantastiske unge guide på gata kl. 05.00 ! Da var det «Good morning, Hanoi» som gjaldt og en god morgen ble det. Ikke minst p.g.a. den utrolig flinke og sjarmerende guiden vår. En jente på ca 20 år, kunnskapsrik og ikke minst med gode engelskkunnskaper. Hun loset oss rundt i gamlebyen, til et utrolig grønnsak-/ og fruktmarket, til Ho Ch Minh-mausoleet der vi overvar den daglige flaggheisingen kl 06.00, og til en tradisjonell vietnamesisk restaurant som serverer kun en rett; den berømte Hanoi-suppa «Phô Bó». Kokt på kjøttkraft med grønnsaker, kjøtt og selvfølgelig nudler. God og sunn frokost !😁

Frokost, og vår unge, flinke guide som reiste hjemmefra på sin moped kl 03.45 i morres (natt) for å ta oss med på tur. Ære være henne 😘😘 Alle guider er «offisielle» og autorisert av myndighetene. Og, de har klare retningslinjer for hva de skal fortelle, og hva de ikke skal fortelle. Det har vi opplevd flere ganger, bl.a. da en guide ble spurt om praksisen med spising av hunder….. det påstod han var ulovlig, og ble gjort den gang folk ikke hadde annet å spise. (Man vet jo at folk fra Vesten ikke liker å høre at man man spiser hunder)….. Sannheten er at det finnes restauranter i Hanoi  der hund er spesialiteten …… Vår guide i dag var ikke redd for å si sin mening, selv om det ikke samsvarte med det hun faktisk hadde tillatelse til å si…. En befriende og morsom ung dame !!

Så vi hadde altså unnagjort en 3-timers tur da vi var tilbake på hotellet kl 08.00 ! Ferie er ikke for amatører !😂😂😂 Må jo innrømme at det ble en liten «nap» litt senere på dagen, forøvrig vel fortjent synes vi…..

Varmen og luftfuktigheten er jo et kapittel for seg selv, og for en som svetter mye når det er varmt kan det bli en utfordring å finne tørre klær. Heldigvis bor vi i 7’ende etasje med stor og flott terrasse, så vi har god klestørk 😀

IMG_8354.JPG

Noe må vi jo ha å fortelle og vise fram når vi kommer hjem, så vi får vel avslutte for i dag. Men, kvelden ble avsluttet på «Duong’s Restaurant», der vi har vært en gang før ….. for snart 2 uker siden… Hvordan de i all verden kunne ønske oss velkommen med » Ahh, hello Mr. Sorry»(etternavnet mitt uttales visst slik her, noe de syntes er ustyrtelig morsomt …), det er over vår fatteevne. Og, før måltidet er over kommer vår kelner fra første besøk bort og vil hilse på, og høre hvordan vi har det. Forøvrig kvinnelig kelner, men jeg drar ikke det noe lenger her og nå 😁

Så var det solnedgang fra terrassen, og litt TV-titting før vi bikker. Opp 06.30 imorgen til frokost, og en 2-timers tur til Hue Lu Tam, inkludert elvepadling, og en fantastisk natur. Nye opplevelser !!!. Vi gleder oss allerede 👍👍

IMG_1564

 

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: