19.6 kl 23.08 – Palm Garden Resort- Hoi An


Da er siste kvelden i Hoi An kommet, og vi tar med oss uslettelig inntrykk når vi letter fra Da Nang i morra kl 14.55. Hoi An har være en drøm på mange måter. Bare det å rusle rundt i en nærmest bilfri by som nesten er uforandret på mange hundre år, er jo en opplevelse i seg selv. Vandre rundt på matmarkedet, og kjenne alle luktene ……., og det betyr ikke at alle er like gode. Når de setter i gang å deler «fruktens konge», durian, kan den mest tykkhudede få seriøse problemer….. Den smaker visst vidunderlig, men hittil har vi ikke tatt sjansen 😬

Ellers har vi koset oss på resort’n, bortsett fra noen timer i Da Nang. Flott, moderne by, men samtidig plass til både gaterestauranter og bord og stoler på fortauet. Slik det er overalt ellers.

IMG_1559

Kvelden ble avsluttet på det vi må kalle vårt stamsted i Hoi An, Golden Lotus, der vi i kveld fortærte både kylling, svin og reker, tilberedt på ymse måter. Vi måtte love på tro og ære å komme tilbake neste gang vi var i Vietnam.

På «helsefronten» er det nå slik, ikke uventet, at vi begge er plaget med forkjølelse og rennende nese 😳 Ikke noe stort sjokk med tanke på at vi bokstavelig talt går ut og inn av aircondition hele dagen. Og med en temperatur på 35-37 grader hver dag, og luftfuktighet på 80/90%, så er vel nesten dette mer regelen enn unntaket. Vi satser på at det ordner seg… Vi forsøkte et apotek i Da Nang, men gamlemor der (sikkert 90 år) var ikke akkurat stødig i engelsk, så alle forsøk på å forklare hva vi var ute etter var nytteløse. Forøvrig så er visstnok 60% av «medisinene» de har ren svindel, og har ingen virkning. 20% er OK, og de resterende 20% er kinesisk «vidundermedisin». Vi får se hva vi finner når vi kommer til Hanoi.

Så, da er det bare å si takk for denne gangen til Hoi An, en fortryllende by med nydelige mennesker. Som vi virkelig har lyst å komme tilbake til.

IMG_1560

I morgen venter gamlebyen i Hanoi oss igjen. Og, der er vi jo etter hvert lommekjent 😂

 

 

 

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: