15 juni 21.00 – Hué


Dagen i dag har også vært full av opplevelser…. med guidet tur rundt på endel av Hué-distriktets mest interessante severdigheter. Varmt var det (37 grader), og det gikk med endel vann, men med god bil med AC, og masse drikkepauser, så gikk det helt fint. Men, klærne er bare å vri opp i badekaret etterpå 😆

Først gikk turen (Google er en god venn om dere vil vite mer …😁) til Tu Doc-gravstedet. Tu Doc var den lengst regjerende monark i Nguyen-dynastiet som regjerte Vietnam i mange hundre år……(80% av dagens vietnamesere heter «Nguyen» til ettternavn 😂). Forøvrig hadde fyren 104 koner, men det hjalp lite da han var impotent og fikk  null barn !😜

Deretter bar det avgårde til Det Keiserlige Citadell, The Imperial City, som inneholder  både Den Forbudte By, og Den Keiserlige Forbudte by. Til den siste, og innerste delen av citadellet, altså Den Keiserlige Forbudte By, var det kun keiseren og hans familien som hadde adgang til. Rotet man seg inn der mistet man hodet. Vi tok sjansen, og har hodet i behold….. begge to !😜

Murene rundt citadellet er 10 km lang, og bygningene innenfor er svært godt ivaretatt, selv om det fremdeles pågår betydelige restaureringsarbeider der, som ikke vil bli ferdig på enda mange år. Ved god hjelp av vår utmerkede guide, Thai, ble vi godt undervist i citadellet formål, og historie, opp gjennom tidene.

 

Etter Citadell-besøket gikk turen videre til byens største marked, Dong Ba-markedet. Det du ikke finner der tror jeg ikke eksisterer. En plass Mattilsynet hjemme aldri må stikke sine fingrer borti 😜 Som ellers i Vietnam selges og spises maten på gata, og det ser ikke ut til at noen tar skade av det akkurat. En morsom og spesiell opplevelse.

Til slutt besøkte vi den buddhistiske pagoden, Thien Mu, det uoffisielle symbolet på Hué. Byggestart i 1601, og en svært viktig pagode for de vietnamesiske buddhistene. En fascinerende «religion», eller kanskje mer presis»moral-lære» denne buddismen. En ting er i allefall klart; I motsetning til vår egen religion, og islam, så finnes vel ikke ordet «krig» og «hat» i vokabularet til en buddhist. Noe å tenke på ?🤔

Vel, så går også dagen i dag mot slutten. I morgen setter vi kurs for Hoi An, og nye eventyr. En vel 3 timers kjøretur. Der blir vi å finnne på Palm Beach Garden & Spa, og vi har troa på at det blir like bra som hittil !😂

 

 

 

Kategorier:Travels

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: