13 juni 22.41 – Hué


Neste etappe på eventyret er Hué, hovedstad i provinsen Thua Thien-Hue, med ca 350 000 innbyggere. Da Vietnam ble delt i Sør og Nord havnet Hué i sør, men veldig nær grensen og den demilariserte sonen mellom landene. De hardeste slagene under Vietnam-krigen foregikk i områdene rundt Hué. Spesielt  Tet-offensiven i 1968 gikk hardt utover Hué og innbyggerne her.

Men, nå er det heldigvis idyllen som preger byen og området rundt. Vi landet etter mørkets frambrudd, så vi har ikke fått utforsket byen enda, men det starter i morgen tidlig.

Nå er vi innlosjert på en drøm av en resort. På «honeymoon-bungalow», selvfølgelig. Pilgrimage Village ligger ca 10 min med bil fra Hué sentrum, og her ble vi ønsket velkommen av nær sagt en hærskare av overstrømmende, hyggelige, vietnamesere. Som ikke slapp oss videre før de «offisielt» hadde overrakt fruen en flott bukett med røde roser🌹🌹🌹

IMG_8074

Her har vi altså ca 100m2 til disposisjon, inkludert alt hva øye kan begjære. I morgen blir det å ta shuttle-buss inn til byen, og utforske den. Vi snakkes vel da ?😉

IMG_1519.JPG

PS! En liten artig sak; Vi har ikke hørt norsk siden vi kom, heller ikke møtt en nordmann. Men, i går kveld kom en hyggelig mann bort til oss på hotellet, han hadde overhørt at vi snakket norsk, og synes det car så hyggelig å treffe «landsmenn» ….. for han bodde i Norge, snakket upåklagelig norsk, men kom opprinnelig fra ……. India 😂 Jobbet forøvrig i Vietnam for Verdensbanken med prosjekter for vannutbygging. Hadde masse interessant å berette ….

Kategorier:Travels

2 kommentarer

  1. Dette ser jo utrolig bra ut,gode naboer. Ikke så ille med plass i leiligheten heller. Og du Marit, disse rosene er deg vel unt så godt som du har passet på Svein disse dagene. Vet ikke helt kordan stedssansen til gutten er.
    Så utrolig kjekt å følge dere på reisen. Beste hilsen fra Ole Marius ( på Sølvi’s iPad ) og darlingen min ber meg hilse.

    Liker

    • Stedsansen til gutten er det ikke noe i veien med, Ole Marius…… gikk oss spillvill bare en gang i Hanoi😂 Ellers så er denne plassen bare et eventyr. Og, i morgen blir det utforskning av byen. Anders Krystad bor her. Har avtalt å møte han ……

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: