Tirsdag 6 juni – Hanoi


Så går nok en dag i Hanoi mot slutten, vi hadde meldt oss på buss-tur i dag, og vært skikkelig turister med guide og flagg og hele stasen 😆 Og, det angrer vi ikke et sekund på….. fått sett masse som vi ellers ikke ville fått sett. Det er bare å begynne å google, folkens : Tran Quoc-pagoden, Ho Chi Minh-mausoleet ( der sto vi i kø i 80 minutter, og tilbringe ca 2 min inne på mausoleet for å hedre «onkel Ho» som lå stille og fredelig i sin sakofag). Deretter til det Etnologiske Museum ( et «must-see» når man er i Hanoi). Her fikk vi bl.a. høre om de totalt 54 forskjellige folkeslagene som idag er samlet i ett land, Vietnam. Fascinerende besøk.

Etter en utsøkt lunsj i en av gamlebyens restauranter (maten i Vietnam kan man skrive bøker om, og det er vel også gjort. Helt fantastisk og uimotståelig!).

Deretter besøkte vi det som idag kalles «Hanoi Temple of Literature», men som opprinnelig var Vietnams første universitet, opprettet i 1070, og dedikert til Konfucius. Det daterer seg altså tilbake til ca 40 år etter at «vi» tok livet av Olav den Hellige ……

En lang dag spekket med inntrykk ble avsluttet ved et bord for 2 i restauranten Duong i gamlebyen, 5 min fra der vi bor. Nr.1 på Tripadvisors restaurant-liste for Hanoi, og der mistenker jeg den vil bli lenge…….. Et måltid som vil gå inn i historien, i allefall historien vår…..😉 Vet ikke hvor mange retter vi klarte å fortære, men jeg vet hva vi betalte….. den nette sum at 380 norske kroner !! Riktignok vel 1million dong……

Så, da sitter vi igjen her på vår terrasse og nyter kvelden. Riktignok en kveld som har inneholdt både temperaturfall (heldigvis) og skybrudd, men også i dag har vi hatt det helt fantastisk blant verdens blideste folk 😀

 

Kategorier:Travels

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: