Mandag 5 juni 22.40 -Hanoi


Så er første hele dagen i Hanoi unnagjort ……. og vi sitter igjen med utrolige inntrykk. Først og fremst er Hanoi en fantastisk blanding av nytt og (eld)gammelt…. Til tider føles det nesten som om vi går rundt i byen for flere hundre år siden. Enkelte ting vi opplever og ser har helt sikkert ikke forandret seg på flere hundre år, gamle damer som drar på sin vogn lastet med frukt og grønnsaker, en hel familie som er samlet på gata for å renske og vaske grønnsakene de skal på markedet og selge tidlig, tidlig i morgen, og gatematen (!!!) som blir laget over et lite bål (!) …… midt på fortauet ! Og, som smaker bedre en en 3-stjerners Michelin-restaurant !

Men, det vi er mest imponert over er folket ! Det vietnamesiske folket er det hyggeligst, høfligste, og blideste folkeslaget jeg noen sinne har møtt. Vi vet jo at Thailand kalles «Smilets land», men siden jeg aldr har vært i Thailand så holder jeg en knapp eller to på Vietnam ! Fra hotellbetjeningen, til restaurantansatte, fra politimannen vi spør etter veien (og ikke snakker ett ord engelsk) til den vanlige mannen i gata. …… Det må bare oppleves !

Så har vi trafikken da, og jeg vil ikke engang forsøke å beskrive den ….. eller jeg kan gjøre et forsøk; Fullstendig kaos, og fullstendig galskap !! Kryssing av gata foregår ved at man holder hverandre godt i hendene, ser rett fram, går normalt, og later som  vi krysser Kongensgare hjemme i Ålesund !!😆 M.a.o.; Ikke tenk, bare gå !! Det verste er at vi også må gå ute i gata….. fortauene er opptatt av mopeder og gatemat-utsalg med bord og stoler.

I dag har vi vandret, og vandret …… Besøkt det beryktede fengselet Hoa Lo ( Hanoi Hilton, kalte amerikanerne det under Vietnam-krigen….), gått rundt Hoan Kiem-sjøen, og mest av alt; opplevde gatelivet i den gamle bydelen.

Og vi traff også ett par høner på vår vei, koste seg på fortauet. Sikkert middagen til noen senere på kvelden.

Kvelden ble avsluttet på den fantastisk restauranten til hotellet Hanoi Marvellous. Betjeningen der ble ikke mindre entusiastisk når vi fortalte at vi kommer tilbake om 2 uker for å bo der !!😀

Så  går dagen mot sin ende her…. Litt Internett-oppdatering på terrassen før vi bikker. I morgen er det tidlig opp og bli med på «City-tour» der bl.a. Ho Chi Min- mausoleet står på programmet.

 

 

 

Kategorier:Travels

1 kommentar

  1. Tror dere har hatt det verre, ja. Enjoy 😊

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: